Spring til indhold

Vi levere inden for 2-5 dage

4 tips til at forberede dine stueplanter til efteråret

Når det kommer til stueplanter, er årstiderne vigtige. Efterhånden som dagene begynder at blive kortere, og vi går ind i efteråret, får du her fire vigtige råd til at sikre, at du passer godt på dine stueplanter.

1.    Bring dem indenfor

Der er helt sikkert nogle af os, der holder vores stueplanter i indendørs plantekasser hele året. Hvis dette er sandt for dig, kan du gå forbi dette første tip. Men mange mennesker kan lide at transplantere deres planter fra indendørs plantekrukker til udendørs planter i løbet af sommeren.

Men efterårets begyndelse betyder, at det er tid til at flytte dem tilbage til indendørs omgivelser. For at forhindre et stort chok skal du flytte alle udendørs stueplanter til et mere skyggefuldt område med mindre varme, før du flytter dem indenfor. Dette vil hjælpe med overgangen.

2.    Vand sjældnere

Har du nogensinde gået en løbetur eller gået udenfor om sommeren for kun at komme tilbage og have brug for masser af vand? Men om foråret eller efteråret ville du ikke være nær så tørstig? Det samme gælder for dine stueplanter, hvilket giver mening, når du tænker over det.

I løbet af efteråret udsættes planterne for mindre sollys og lavere temperaturer, hvilket mindsker deres vandbehov. Hvordan ved du, hvor meget vand du skal give dine planter? Skub forsigtigt fingeren ned i jorden i din indendørs plantepotte. Hvis jorden klæber til din finger, er der ikke behov for vand.

3.    Tab af blade er ikke nødvendigvis grund til bekymring

Hvis du er et ret nyt plantemenneske, kan du begynde at ærgre dig en smule, når dine indendørs planter begynder at tabe blade. Dette er dog en helt normal begivenhed, når vi går ind i efteråret. Dette er især tilfældet, når dine planter flyttes fra udendørs til indendørs.

I løbet af efteråret vil dine planter blive udsat for mindre mængder lys. Der er trods alt færre dagslystimer. Det betyder, at dine stueplanter har mindre energi til rådighed til at opretholde løv. Således vil de kaste modne blade. Du kan endda hjælpe dem lidt ved at plukke blade, der ser ud som om de bliver fældet.

4.    Overvej at ompotte, hvis det er nødvendigt

Dine stueplanter vil vokse over tid. For nogle planter betyder det, at de kan have brug for mere plads til at vokse. Da planter har en tendens til at vokse mest i løbet af foråret og sommeren, er efteråret et godt tidspunkt at vurdere deres pladsbehov.

Hvis du har en plante, der flyder over deres indendørs plantekasser eller keramisk plantekrukke, er det bestemt tid til at opgradere til en større potte. Overvej at bruge en ompotningsblanding for at fortsætte med at fremme væksten i denne periode. Din plante vil sætte pris på den ekstra plads, når foråret kommer igen.

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0