Spring til indhold

Vi levere inden for 2-5 dage

Hvorfor bliver dine indendørs planter ved med at dø?

Hvis du er ny til at holde indendørs planter, eller hvis du kæmper for at holde din nye busk sund, så læs vores praktiske tips nedenfor for at hjælpe med at forbedre dine planters sundhed og velvære.

Vi har samlet en liste over de mest almindelige årsager til, at dine stueplanter dør nedenfor:

  • Overvande eller undervande dem
  • Forkerte lysniveauer tillader ikke din plante at trives
  • Forsømmer dem

Med det korrekte miljø og pleje kan en sund indendørs stueplante leve i op til 205 år. Herefter opdager vi, at planten holder op med at trives, og det kan være bedst at investere i en anden plante.

Hvor meget lys har min indendørs plante brug for?

Det hele afhænger af den type plante, du dyrker! En plante med løv har brug for omkring 8 timers lys om dagen, men mængden af lys kan variere dramatisk.

Sukkulenter og kaktusser har brug for kontinuerligt, dagligt sollys for at forblive sunde og vokse.

Hvor ofte skal du vande din indendørs stueplante?

Det er vigtigt at undersøge, hvor ofte du skal vande din specifikke plantetype. Når du kender disse oplysninger, kan du bruge en af følgende måder til at kontrollere, om det er tid til at vande dem:

  • Jordsonde – En jordsonde trækker jord ud og hjælper dig med at forstå, hvor tør jorden er under overfladen.
  • Fugtmåler – Brug af et fugtmålerværktøj vil nøjagtigt fortælle dig, hvor tør jorden er ved hjælp af en skala.
  • At løfte planten op – Din plantes tyngde betyder, om planten har nok vand. Hvis det føles lettere end normalt, er det højst sandsynligt tørstigt!
  • Visnende – Hvis din plante visner, betyder det typisk, at din plante ikke får tilstrækkeligt med vand. Du kan bruge en anden metode til at angive, om det kræver vanding.
  • Vippe – Hvis kanterne af bladene er for brune eller er sprøde at røre ved, er det sandsynligt, at planten skal vandes. Hvis bladkanterne er brune, men føles grødet, har det sandsynligvis haft for meget vand.
  • Gule blade – Gule blade kan betyde, at din plante har fået for meget vand. Dette kan dog afhænge af typen af plante, så vi foreslår, at du bruger en anden metode til at finde ud af, om din plante har brug for vanding.
Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0