Spring til indhold

Vi levere inden for 2-5 dage

Soldyrker eller skyggesøgende – Pasning af stueplanter i sommersyster

Planter er lidt ligesom mennesker, når det kommer til sollys. Nogle er soldyrkere og elsker at slikke strålerne. Andre er skyggesøgende, der undgår varmen af frygt for forbrændingen, og lad os se det i øjnene, vi har alle været der, åh!

Resten kan lide noget solskin, men ved hvornår nok er nok og foretrækker en eftermiddagssiesta væk fra susen. At vide, hvordan lyset reagerer forskelligt i dit interiør, hjælper dig med at beslutte ikke kun, hvordan du skal bo i hvert værelse, men hvilke planter der vil klare sig godt hvor. Forståelse og zoneinddeling af din pude betyder, at du ikke går på kompromis med plantebandens sundhed. Planter er jo også mennesker!

Hvad gør godt Hvor!

At få styr på geografien i dit interiør og lære, hvilket lys der kommer gennem hvilket vindue, er nøglen til planteforældreskab. Nogle kan være kræsne og vil ikke takke dig for de forkerte levevilkår. Se vores enkle oversigt over sollys:

Nordvendt

Mørkeste og fedeste rum for de skyggesøgende. Lyst mønstrede og brogede planter vil ikke klare sig godt her. Fantastisk til Pothos, Aspidistra og mørkere varianter af Aglaonema.

Østvendt

Få mest muligt ud af morgensolen. Bedst til de kræsne “Jeg kan godt lide noget sol, men ikke for meget” planter. Fantastisk til Palms, Monstera og Ficus.

Sydvendt

Hottest and brightest rooms for the sun worshippers. A danger area for most houseplants as soil can dry out quickly and leaves can burn. Good for Cacti, Succulents and Sansevieria.

Vestvendt

Får det bedste af den skarpe direkte sol, men uden intensiteten. Følsomme solelskere og planter, der blomstrer, vil klare sig godt her. Ideel til og Spathiphyllum, Strelitzia og Anthurium.

Få mest muligt ud af de varme sommergemmesteder.

Vi elsker alle at tilbringe lange sommerdage og aftener med at slappe af i solhuse, udestuer og orangerier, og hvis du er noget som os, vil du elske at se dine urteagtige besties vokse ved at finde de mest solrige steder for dem at få mest muligt ud af lyset. Men når varmen er tændt, kan det have en pris at tilskynde dine planter til at tage så meget af sommersolen som muligt ind, og ofte vil bivirkningerne ikke være synlige med det samme…

Vi har alle set, hvordan solskoldning virker. Her er vores bedst afprøvede metoder til at give dine planter den sommerglød i varmere rum uden at risikere forbrænding, tørke og bladblegning.

Simpel sæsonrotation

Overvej at bytte dine planter rundt til sommeren. Hvis du har sydvendte vinduer og solrum med planter, der kan brænde, så skift dem ud med lyselskere som kaktusser, sukkulenter og Sansevieria, der kan modstå de direkte solstråler. Undersøg dine planters lysbehov, repliker det, hvor du kan, og lad være med at risikere det, du er måske ikke med, når den hedebølge rammer.

Stå tilbage på sikker afstand

At studere solens retning i varme rum såsom udestuer og orangerier vil give dig ekstra plante-feng shui-point.

Plantebanden kan stadig trives i disse miljøer, hvis de sidder tilbage i den lyse skygge. Undersøg og bliv inspireret, da der er flere måder at vise og organisere planter på uden at skulle sætte dem i en solrig vindueskarm. Overvej vores indendørs hængende potter og kurvesortiment eller planteborde og hylder.

Mulch – varmere rum betyder varmere jord

Jord vil tørre meget hurtigere ud i et varmt solrigt rum og derefter varme op, hvilket skader plantens rodsystem. Mulching af toppen af jorden ved at lægge et materiale ovenpå vil hjælpe med at bremse fordampningen og forhindre dehydrering. Adskillige mulches er tilgængelige, nogle med interiørdesign finish. Overvej Moses, kokos, sten og småsten såsom dekorative grus eller vores hydrogranulat

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0