Spring til indhold

Vi levere inden for 2-5 dage

De bedste sundhedsmæssige fordele ved stueplanter

Folk nyder stueplanter af mange grunde. At have lidt grønt i dit hjem er en fantastisk måde at gøre det mere livligt og føle sig som en del af naturen. Derudover er det bare sjovt at have indendørs planter. Du kan dog blive overrasket over at opdage, at der også er sundhedsmæssige fordele ved at have stueplanter. Her er nogle af de største fordele for indendørs gartnere.

Frisk luft

Ok, denne er måske ikke overraskende, men det er en af de største fordele. Vi husker sikkert alle fra gymnasiets naturfag, at planter optager kuldioxid og frigiver ilt gennem fotosyntese. Således vil have nogle indendørs plantekasser tilføje mere frisk luft til dit hjem. Forskning har endda vist, at planter fjerner flygtige organiske forbindelser fra luften, en af hovedårsagerne til dårlig indendørs luftkvalitet.

Reduceret stress

Eksistensen af stueplanter fører ikke nødvendigvis til lavere stressniveauer; forskning har dog vist, at arbejdet med planter forårsager fald i stress målt ved lavere puls og blodtryk. Hvis du har pottet en stueplante i en keramisk plantekrukke eller indendørs plantekrukke, har du måske bemærket, at dette kan virke beroligende.

Bedre produktivitet

Sammenhængen mellem stueplanter og produktivitet virker usandsynlig, men stueplanter har gentagne gange vist sig i undersøgelser at føre til forbedringer i produktiviteten. Dette inkluderer studier i universitetets computerlaboratorier, arbejdsområder og endda med logiske problemer. Dette kan være en særlig god fordel, hvis du i øjeblikket arbejder hjemmefra.

Overordnet mental sundhed

Indendørs rum kan ofte være upersonlige. Tilføjelse af et par indendørs plantekasser er en fantastisk måde at overvinde dette på. Faktisk sammenlignede forskning på et norsk rehabiliteringscenter patienter, der havde planter placeret i fælles områder, med dem i et område uden planter. Fundet var en meget større stigning i mental sundhed over fire uger for dem med indendørs plantekasser.

Fysiske sundhedsmæssige fordele

Du ved sikkert, at planter er vigtige i medicin. Faktisk kan nogle planter som aloe vera hjælpe med at lindre irriteret hud. Men blot at have stueplanter generelt kan hjælpe dit fysiske helbred. Indendørs plantekasser er blevet forbundet med kortere ophold og lavere behov for smertestillende medicin til hospitalspatienter. Derudover indeholder mange indendørs planter som basilikum, salvie, timian og rosmarin komponenter, der kan styrke dit immunsystem.

Bedre fokus

Denne særlige post kræver lidt mere undersøgelse for at bekræfte; indledende undersøgelser har dog antydet, at tilstedeværelsen af indendørs stueplanter giver folk mulighed for at være mere opmærksomme med opgaver som at studere. Selvom denne fordel ikke er fuldstændig bekræftet, er det altså noget, du kan lægge mærke til, hvis du beslutter dig for at starte havearbejde indendørs.

Shopping cart0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle
0